Pierożki z krewetkami i imbirem - przepisy EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pierożki z krewetkami i imbirem

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 24 min.
  • Czas przygotowania
    14 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 16 Duże ugotowane krewetki

  • 2 Duże marchewki

  • 4 centymetr Imbir

  • 2 goździk Czosnek

  • 2 Cebula dymka

  • 8 gałązka Kolendra

  • 16 Płaty papieru ryżowego

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Obierz krewetki. Przetnij 8 krewetek wszerz na pół i drobno posiekaj resztę.

Etap 2 /5

Obierz i zetrzyj marchewki oraz imbir. Wyciśnij czosnek w wyciskarce. Wymieszaj wszystkie składniki z drobno posiekanymi cebulkami dymkami, posiekaną kolendrą i posiekanymi krewetkami.

Etap 3 /5

Wypełnij miskę ciepłą wodą. Namocz w misce płat papieru ryżowego, a następnie ułóż go na ściereczce. Gdy zmięknie, połóż nadzienie warzywne na spodnim boku płatu. Zegnij krawędzie papieru ryżowego nad nadzieniem, zacznij zwijać, dodaj połówkę krewetki i dokończ zwijanie. Zamknij pierożek bez nadmiernego dociskania. Weź pozostałe płaty papieru ryżowego i powtórz ten krok, a następnie ułóż wszystkie pierożki na pergaminowym papierze do pieczenia i włóż do naczynia.

Etap 4 /5

Wypełnij zbiornik wodą. Włóż standardową tacę do urządzenia. Umieść pierożki w misce do gotowania, ustaw tryb GOTOWANIE NA PARZE i gotuj przez 10 minut.

Etap 5 /5

Po ugotowaniu wyjmij naczynie i podawaj pierożki z sosem do sajgonek.